1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim STAR Rafineri tedarik sözleşmesi esnek tedarik için yenilendi

Petkim STAR Rafineri tedarik sözleşmesi esnek tedarik için yenilendi

Petkim’in STAR Rafineri ile imzaladığı 20 yıllık hammadde tedarik sözleşmesi esnek tedarik imkanı sağlayacak şekilde yenilendi.

Petkim STAR Rafineri tedarik sözleşmesi esnek tedarik için yenilendi

Enerji Günlüğü - Petkim Petrokimya’nın, STAR Rafineri ile imzaladığı 20 yıllık hammadde tedarik sözleşmesi feshedildi ve esnek tedarik imkanı sağlayacak şekilde yeni bir sözleşme imzalandı. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin [PETKM], 20 yıl süreyle hammadde temini için STAR Rafineri AŞ ile imzaladığı sözleşme yenilendi. 

Petkim’den yapılan açıklamada, sözleşmenin; Petkim’in değişen piyasa koşullarından azami şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla yeniden müzakere edildiği ve hammadde temininde esneklik sağlayacak şekilde yeni bir sözleşme imzalandığı bildirildi. 

Yeni sözleşmeye göre Petkim, STAR Rafineri’den ağır nafta, hafif nafta ve reformat tedarikine devam edecek ve sağlanacak hammadde miktarları Petkim’in talebine istinaden tarafların mutabakatı ile kararlaştırılacak. 

Hammadde fiyatları ise transfer fiyatlandırması prensiplerine uygun olarak 12 aylık dönemler için belirlenecek. Hafif ve ağır nafta alımları karşılığında ödenecek bedel, Platts tarafından yayınlanan FOB MED nafta fiyatının aylık ortalamasının üzerine 12 aylık dönemler için taraflarca müştereken yazılı olarak belirlenecek ve güncellenecek olan nafta türüne ilişkin primin eklenmesiyle hesaplanacak. 

Reformat alımlarında ödenecek bedele ise, Platts tarafından yayınlanan FOB MED Premium Unleaded Gasoline 10ppm fiyatının aylık ortalamasının üzerine 12 aylık dönemler için taraflarca müştereken yazılı olarak belirlenecek ve güncellenecek reformat priminin eklenmesiyle ulaşılacak. 

Petkim’in açıklamasında yeni sözleşmenin, kendiliğinden birer yıllık sürelerle yenilenmek üzere bir yıllığına imzalandığı kaydedildi.

İlgili Haberler