1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim, Star Rafinerisi ile hammadde maliyetini azaltacak

Petkim, Star Rafinerisi ile hammadde maliyetini azaltacak

Enerji Günlüğü - Petkim, Star Rafinerisi ile yaptığı anlaşma ile hammadde maliyetini ton başına 30 dolar azaltacak.Petkim konu ile ilgili KAP'a yaptığı...

Petkim, Star Rafinerisi ile hammadde maliyetini azaltacak

Enerji Günlüğü - Petkim, Star Rafinerisi ile yaptığı anlaşma ile hammadde maliyetini ton başına 30 dolar azaltacak.

Petkim konu ile ilgili KAP'a yaptığı açıklamada, STAR Rafinerisinden 20 yıl süreyle, 270.000 ton karışık ksilen ve yıllık yaklaşık 1,6 milyon tona kadar nafta alınması yönünde bir sözleşme imzaladığını ve bu sözleşme ile ton başına hammadde maliyetinin 30 USD azalacağını öngördüğünü bildirdi.

Petkim'den şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin dolaylı ana hissedarı SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin ana hissedarı olduğu STAR Rafineri A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucunda, STAR Rafineri A.Ş.'nin Petkim yarımadasında kuracağı STAR Rafinerisinden 20 yıl süreyle, 270.000 ton karışık ksilen ve yıllık yaklaşık 1.600.000 tona kadar nafta alınması yönünde bir sözleşme imzalanmıştır. Nafta fiyatı, sözleşme süresi boyunca Platts tarafından yayınlanan FOB MED spot Nafta fiyatı artı 6 USD olarak, karışık ksilenin fiyatı ICIS'in açıkladığı Spot Rotterdam Paraksilen fiyatı 0,74 sabit katsayı ile çarpılarak belirlenecektir. Bu sözleşme ile ton başına hammadde maliyetimizin 30 USD azalacağı öngörülmektedir. Sözleşmedeki fiyatlar piyasa koşullarına uygun olup, bu sözleşme ile yaratılacak sinerji sonucunda, taşıma, stoklama ve kalite maliyetlerindeki ciddi azalma nedeniyle şirketimize önemli maliyet avantajı sağlanacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler