1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim ürün fiyatlarını düşürdü

Petkim ürün fiyatlarını düşürdü

Enerji Günlüğü - Petkim, otomotiv, inşaat, tarım, elektrik, elektronik, ambalaj ve tekstil sektörlerine sattığı ürünlerin fiyatlarını düşürdü. SOCAR...

Petkim ürün fiyatlarını düşürdü

Enerji Günlüğü - Petkim, otomotiv, inşaat, tarım, elektrik, elektronik, ambalaj ve tekstil sektörlerine sattığı ürünlerin fiyatlarını düşürdü. 

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petkim, enflasyonla mücadeleye destek vermek ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ürettiği ekonomik değeri yüksek ürünleri indirimli fiyatlarla sanayicinin kullanımına sunacağını açıkladı. Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya şirketi Petkim, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren inşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin hammadde ihtiyaçlarını indirimli fiyatlarla karşılayacak. 

MAMMADOV: EKONOMİYE KATKI 

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov yaptığı açıklamada “Türkiye’de onlarca sektörün tedarikçisi olarak ürettiğimiz ürünlerle Türkiye ekonomisine değer katmak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Türkiye’nin ilk petrokimya şirketi olarak sorumlulukları bulunduğunu dile getiren Mammadov, “Türkiye önemli bir dönemden geçiyor. Ekonominin ve Türk Lirası’nın dalgalanmalar yaşadığı son aylarda, kamu ve özel sektörün tüm oyuncularının birlikte başladığı mücadeleye biz de katılmak istedik. Türkiye ekonomisi sağlam temellere dayanan, güçlü bir ekonomi. Biz tüm yatırımlarımızda olduğu gibi ekonomiyi de uzun vadeli değerlendiriyor ve Türkiye’ye güveniyoruz. Bu güvenin bir göstergesi olarak, ürünlerimizi piyasaya indirimli fiyatlarla sağlayarak, Türkiye ekonomisine katkımızı sunacağız” diye konuştu. 

SANAYİNİN VAZGEÇİLMEZ GİRDİLERİ 

Petkim’in enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla sanayiciye destek sunacağı ürünler, Türkiye’de pek çok sektörün önemli hammaddelerini oluşturuyor. Petkim, 1 Aralık itibarıyla Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE), Alçak Yoğunluk Polietilen Tubuler (AYPE-T) ve Yüksek Yoğunluk Polietilen (YYPE) ürünlerinde ton başına 20 dolar; polipropilen ürün türlerinde ton başına 30 dolar; spot satış fiyatlarında ise Polipropilen, Saf Terafitalik Asit (PTA) ve Etilen Gilikol (MEG) ürünlerinde ton başına 20 dolarlık indirim uygulayacak. Ayrıca, AYPE, AYPE-T 2-1 ürününde % 6 olan indirim oranı %10’a, AYPE, AYPE-T’de 2-2 ürününde %9 olan indirim oranı % 15’e yükseltilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler