1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim verimliliğini artıracak

Petkim verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Petkim, Etilen ve PTA fabrikalarının kapasitelerini artıracak ve yeni yatırımlarla ürünlerini çeşitlendirecek.Petkim Genel Müdürü...

Petkim verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Petkim, Etilen ve PTA fabrikalarının kapasitelerini artıracak ve yeni yatırımlarla ürünlerini çeşitlendirecek.

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Petkim’in Türkiye’nin iki numaralı stratejik teşviki kapsamında bulunan etilen ve PTA fabrikalarının kapasitelerini artırarak, üretim kapasitesinin yıllık 3,2 milyon tondan, 3,6 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Korkut, ileriye dönük olarak da ürün çeşitlendirmesine gitmeyi hedeflediklerini, ilk fazı 2015 yılı sonunda üretime başlayacak Rüzgar Elektrik Santrali (RES)’yle enerji verimliliğini ve çeşitliliğini artıracaklarını vurguladı.

Yılın ilk yarısında pazar odaklı dinamik planlama politikasının sonucu olarak ciro, brüt kâr, faaliyet kârı ve net kâr rakamlarında artışların devam ettiğini söyleyen Korkut, gelecek yıl içinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı ile de lojistik alanında gelir elde edileceğini belirti.

Türkiye’nin petrokimyada tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, 2014 yılının ilk yarısında 55 milyon TL net kâr açıklayarak, geçen yılın ilk altı ayına göre net kârda 10 kat artış gerçekleştirdi. İlk 6 aylık dönemde 2,44 milyar TL ciro yapan şirketin kapasite kullanım oranı da 9 puan artarak yüzde 90’a ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler