1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim yakınlarında orman yangını

Petkim yakınlarında orman yangını

İzmir Aliağa’da, SOCAR Türkiye iştirakleri Petkim ve STAR Rafineri tesislerinin yakınlarında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Petkim yakınlarında orman yangını

Enerji Günlüğü - İzmir Aliağa’da, Petkim ve STAR Rafineri tesislerinin yakınlarında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. 

SOCAR Türkiye’den yapılan açıklamada, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü Aliağa Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ormanlık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktığı belirtildi. Açıklamaya göre SOCAR Türkiye’nin iştiraklerinin (STAR Rafineri, Petkim, Petkim Limanı) yer aldığı sahanın dışında meydana gelen yangınla ilgili saat 16:00 civarında gelen bilgi üzerine grup bünyesinde bulunan itfaiye ekipleri hızla devreye girerek yangına 10 dakika içinde ilk müdahaleyi yaptı. 

SOCAR Türkiye’nin açıklamasında şöyle denildi: 

“Bu arada Orman Bakanlığı İl ve İlçe Genel Müdürlükleri ile irtibata geçilirken İzmir Aliağa’daki diğer itfaiye ekipleriyle çevre tesislerden gelen destekle karadan, Orman İl Müdürlüğü’nün yangın söndürme helikopterinin ise havadan müdahalesi devam etmekte olup, yangın kısmi olarak kontrol altına alınmıştır.  

Bölgemizde yaşanan yangınla ilgili derin bir üzüntü yaşadığımızı bildirir grup olarak yangının kontrol altına alınması için tüm gücümüzle her türlü desteği verdiğimizi belirtiriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler