1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim Yarımadası’daki yangın söndürüldü

Petkim Yarımadası’daki yangın söndürüldü

Enerji Günlüğü - Yarımadada, Petkim sosyal tesislerinin de bulunduğu Çayağzı Bölgesi'nde dün akşam saat 20:30 sularında başlayan ve rüzgârın...

Petkim Yarımadası’daki yangın söndürüldü

Enerji Günlüğü - Yarımadada, Petkim sosyal tesislerinin de bulunduğu Çayağzı Bölgesi'nde dün akşam saat 20:30 sularında başlayan ve rüzgârın etkisi ile yayılan yangın bu sabah saat 07:30’da tamamen söndürüldü. Petkim, Tüpraş ve Aliağa itfaiyeleri ile Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesi ile sabah saatlerine doğru kontrol altına alınan yangına, günün ışımasıyla birlikte helikopterler ile havadan da müdahale edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yüksek gerilim hatlarının birbirine değerek ark yapmasıyla çıktığı sanılan yangının Petkim’in üretim sahasına uzak bir noktada yaşandığını belirterek, olay sırasında kompleksteki tüm tesislerde üretimin normal şekliyle devam ettiğini söyledi. Yanan bölgenin Petkim Aliağa Kompleksi’nin kuruluşu sırasında 35 yıl önce şirket tarafından ağaçlandırılan alan olduğunu anımsatan Korkut, yaşanan olayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yangının ilk dakikalarından itibaren Petkim’in itfaiye teşkilatı, Tüpraş, Aliağa ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yanında, dağlık alanlarda bu tür yangınlar için özel araçlara sahip Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve iş makinaları ile yoğun bir müdahale başlatıldı. İlk dakikalardan itibaren Aliağa Kaymakamı Sayın İbrahim Keklik, Foça Kaymakamı Sayın Abbas Yeşilkuş, Aliağa Belediye Başkanı Sayın Ömer Turgut Oğuz, emniyet, itfaiye teşkilatı ve Petkim yöneticilerinden oluşan bir kriz masası oluşturuldu. Sabaha kadar yoğun mesai harcayan tüm kriz masası ekibine, bizlere iş makinası desteği sağlayan çevre kuruluşların yöneticilerine ve özveriyle mücadele veren tüm ekiplere çok teşekkür ediyorum. Yangın üretim sürecimizi etkilemese de, elbette üzüntülüyüz. Söndürme çalışmaları sonrasında yapılan tahkikatla yangının çıkış nedenini daha net anlaşılacaktır. Yanan alan bizim de ailelerimizle birlikte vakit geçirdiğimiz Çayağzı Bölgesi’ndeki sosyal tesislerimizin yakınında gerçekleşti. Tek tesellimiz herhangi bir can ya da mal kaybının yaşanmaması oldu.  Yangının yaklaşık 5 hektarlık bir alanda etkili olduğunu düşünüyoruz. Yanan alanın büyüklüğü ne olursa olsun, en kısa sürede ağaçlandırarak eski hâline gelmesini sağlayacak çalışmalara başlayacağız”. 

Önceki ve Sonraki Haberler