1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim’den 9 ayda 1 milyar TL net kâr

Petkim’den 9 ayda 1 milyar TL net kâr

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin tek entegre petrokimya oyuncusu Petkim, bu yılın ilk dokuz ayında 1 milyar 27 milyon lira net kar elde etti. Petkim Petrokimya...

Petkim’den 9 ayda 1 milyar TL net kâr

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin tek entegre petrokimya oyuncusu Petkim, bu yılın ilk dokuz ayında 1 milyar 27 milyon lira net kar elde etti. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ, yılın ilk dokuz aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, yılın üçüncü çeyreğindeki net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artırarak 372 milyon TL’ye yükseltti. Petkim’in faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da (FAVÖK) yüzde 145 artarak 424 milyon TL’ye ulaştı. Üçüncü çeyrekte yüzde 96 üretim kapasitesini yakalayan Petkim’in net satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 83 artarak 1.8 milyar TL oldu. 

Petkim’in Ocak-Ekim dönemini kapsayan yılık ilk üç çeyreğindeki verileri de netleşti. Geçen yılın ilk dokuz ayındaki 3.2 milyar TL’lik net satışlarını bu yılın aynı döneminde 5.4 milyar TL’ye yükselten şirketin aynı dönemdeki net karını ise iki katına çıkartarak 1 milyar 27 milyon TL’ye yükseltti. 

Üretim ve iç satışlardaki başarıyı ihracata da taşıyan Petkim, geçen yılın tamamında ulaşılan ihracat rakamını dokuz ayda aştı. Söz konusu dönemde ihracat yüzde 66 artışla 544 milyon dolar oldu. Dokuz aylık dönemde şirketin kapasite kullanım oranı yüzde 96 olarak gerçekleşti. Naftanın işlendiği, Petkim’in diğer fabrikalarına hammadde tedarik eden ve amiral gemisi olarak adlandırılan Etilen Fabrikası’nda üretim kapasitesi yüzde 100’ü buldu. 

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi olarak Petkim’in yarım asrı aşkın köklü bir tarihe sahip olduğunu hatırlatan Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Güçlü ve deneyimli kadrolarımızla ulaştığımız tarihi rekor niteliğindeki iş sonuçlarımızla Türkiye ekonomisine, üstün nitelikli petrokimya ürünlerimizle ise onlarca sektörün gelişimine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler