1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Petkim’e büyük ceza

Petkim’e büyük ceza

Enerji Günlüğü - Petkim’in Kamouyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şirket nezdinde Maliye Bakanlığı vergi inceleme...

Petkim’e büyük ceza

Enerji Günlüğü - Petkim’in Kamouyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şirket nezdinde Maliye Bakanlığı vergi inceleme elemanları tarafından yapılan inceleme sonucunda, Kurum Stopajı ve Katma Değer Vergisi’ne ilişkin olarak 2010 dönemine ait 1 milyon 324 bin 196 TL vergi aslı ve 1 milyon 324 bin 196 TL vergi zıyaı tebliğ edildiği bildirildi. Açıklamaya göre ayrıca şirkete, Damga Vergisi’nin ithalde ödenen KDV matrahına dahil edilmediği gerekçesi ile damga vergisinin KDV’si olan 160 bin 930 TL ile bu KDV’nin üç katı oranında 482 bin 760 TL para cezası tebliğ edildi.

Petkim’den yapılan açıklamada, “Söz konusu tebligatlar ile ilgili uygulamalarımızın yasal düzenlemelere uygun olduğu düşünülmektedir. Raporda yer alan ve inceleme elemanları ile yorum farkından kaynaklanan iddialara karşı uzlaşma ve yargı yoluna gitme seçenekleri değerlendirilmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler