1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrobras yolsuzluk davasında uzlaştı

Petrobras yolsuzluk davasında uzlaştı

Enerji Günlüğü - Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, yolsuzluk skandalı nedeniyle ABD'de açılan davada uzlaşma yoluna gitti. Brezilya devlet...

Petrobras yolsuzluk davasında uzlaştı

Enerji Günlüğü - Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, yolsuzluk skandalı nedeniyle ABD'de açılan davada uzlaşma yoluna gitti. 

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, yolsuzluk skandalı nedeniyle para kaybedenlerin ABD'de açtıkları davaları sona erdirmek için uzlaşma yoluna gitti. Petrobras, uzlaşma için davacılara 2,95 milyar dolar ödemeyi kabul etti. 

ABD hükümeti savcı ve federal polisten Petrobras veya çalışanlarının Yabancı Yolsuzluk Uygulamaları Anlaşması'nı ihlal edip etmediklerini incelemesini istemişti. Soruşturma şirket yetkililerini ve yeniden seçilen ve şirketin eski CEO’su olan Brezilya Başbakanı Dilma Rousseff’in de bulunduğu politikacıları kapsıyor. 

Brezilyalı savcılar şirketin yetkilileri ve ortaklarının yürüttükleri projelerin maliyetlerini milyonlarca dolar şişirerek iktadardaki İşçi Partisi üyelerine ve koalisyon ortaklarına % 3 komisyon verdikleri kaydedilmişti.

ABD’DEN BREZİLYALI PETROBRAS’A SORUŞTURMA

Önceki ve Sonraki Haberler