1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PetroChina yeni petrol sahası keşfetti

PetroChina yeni petrol sahası keşfetti

Çinli petrol devi PetroChina, ülkenin Gansu Eyaleti’nde yer alan Ordos havzasında 100 milyon tonu aşkın jeolojik rezerve sahip bir petrol sahası keşfetti.

PetroChina yeni petrol sahası keşfetti

Enerji Günlüğü - Çin kamu enerji şirketi PetroChina’nın bir kolu olan Changqing Oilfield, Çin’in Kuzeybatı Eyaleti Gansu’nun Huanxian ilçesine bağlı Hongde’de 100 milyon tonu aşkın jeolojik rezerve sahip, iyi korunmuş ve kapsamlı bir petrol sahası keşfetti. 

Ordos havzasının Batı bölgesinde yer alan Hongde petrol sahası, zorlu jeolojik bir oluşuma sahip.  Şirket, Haziran 2021’den bu yana, bölgede üç boyutlu sismik teknoloji kullanarak aramalar yapıyordu. Bölgede açılan kuyulardan 23 tanesinde yüksek verimli petrol akışı sağlandı. Changqing Oilfield Genel Müdür Yardımcısı Niu Xiaobing'in açıklamasına göre, bunlardan üç adedinin günlük petrol üretimi 100 tonu aşıyor. 

Şirket, şimdiye değin 50,24 milyon ton petrol rezervi bulduğunu ve bölgede 56,2 milyon ton rezervin daha bulunduğunu bildirdi.   

Keşif tekniğinde kaydedilen ilerlemeler sayesinde petrol sahası keşfi ivme edinmiş bulunuyor. Bu bağlamda Niu, yeni petrol sahasında ham petrol veriminin günde 504 tona ulaştığını ve fiilen keşfedilmiş petrol rezervlerinin yılda 500 bin tonluk bir ham petrol kapasitesi oluşturduğunu açıkladı. 

Daha önce Changqing Oilfield Ordos havzasında, yıllık 65 milyon ton üretim kapasiteli bir dünya çapında kapsamlı petrol ve gaz sahası kurmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler