1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrofis THY Opet ve Triple Star’a rekabet cezası yok

Petrofis THY Opet ve Triple Star’a rekabet cezası yok

Rekabet Kurulu Petrofis, THY Opet ve Triple Star hakkında yürüttüğü rekabet soruşturmasında cezaya gerek görmedi.

Petrofis THY Opet ve Triple Star’a rekabet cezası yok

Enerji Günlüğü - Petrofis, THY Opet ve Triple Star hakkındaki rekabet soruşturması tamamlandı. Rekabet Kurulu, oybirliği ile cezaya gerek olmadığına hükmetti. 

Rekabet Kurulu, Petrofis Akaryakıt Dağıtım Hizmetleri AŞ, THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ ile aracılık faaliyetinde bulunan Triple Star Aviation Ltd. hakkında yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı ve herhangi bir idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına hükmetti. 

Rekabet Kurulu oybirliği ile aldığı kararın gerekçesinde alınan kararın; soruşturmayla ilgili raporu ve ek görüşü, toplanan delilleri, yazılı savunmaları, sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamaları ve incelenen dosya kapsamını değerlendirerek verildiğini bildirdi. 

Kurul kararında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar” başlıklı 4’üncü maddesine ve “Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması” başlıklı 6’ncı maddesine aykırı bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

Rekabet Kurulu’nun gerekçeli kararına karşı; kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde itiraz başvurusu yapılabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler