1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol, 4 ayın zirvesinde

Petrol, 4 ayın zirvesinde

Enerji Günlüğü - Petrol, ABD'de 20 şehirde konut fiyatlarının 6 yılın en sert tırmanışını gerçekleştirdiğini gösteren verilerin ardından New York...

Petrol, 4 ayın zirvesinde

Enerji Günlüğü - Petrol, ABD'de 20 şehirde konut fiyatlarının 6 yılın en sert tırmanışını gerçekleştirdiğini gösteren verilerin ardından New York işlemlerinde son 4 ayın zirvesine çıktı. Petrol vadelileri, S&P/Case-Shiller endeksinin konut fiyatlarının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 5.5 yükseldiğini göstermesinin ardından yüzde 0.9'a varan yükselişler gerçekleştirdi. Fed politika yapıcıları ise devam eden varlık alımlarının ekonomik toparlanmaya olan katkısını görüşmek üzere bugün 2 günlük bir toplantıya başladılar.

Chicago'da bulunan Price Futures Group kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Konut verileri gayet güçlüydü. Gelişen ekonomik veriler enerji talebi için olumlu olmalı. Şunu aklımızda tutmalıyız ki iyileşen ekonomik göstergeler, Fed'in parasal genişleme hamlesine devam etmesini daha az muhtemel kılıyor" ifadelerini kullandı. Mart vadeli ham petrolün varil fiyatı 78 cent yükselerek New York Mercantile Exchange'de yerel saatle 09:26'da 97.22 dolardan işlem gördü. Vadeliler bir ara 97.32 doları görerek 17 Eylül'den bu yana en yüksek gün içi seviyeye dokunmuş oldular.

Mart vadeli Brent ham petrolün varili ise 4 centlik artışla beraber 113.52 dolara çıktı. Londra merkezli ICE Futures Europe'da işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 27 üzerinde gerçekleşti. Avrupa gösterge ham petrolü ile New York'ta işlem gören West Texas Intermediate petrolü arasındaki fark dün 17.04 dolar olurken, bugün 16.30 dolara düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler