1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol 6.5 yılın dibini gördü

Petrol 6.5 yılın dibini gördü

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda hampetrol fiyatları son 78 ayın en düşük seviyelerine kadar düştü.Hem petrol fiyatlarındaki gerileme devam...

Petrol 6.5 yılın dibini gördü

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda hampetrol fiyatları son 78 ayın en düşük seviyelerine kadar düştü.

Hem petrol fiyatlarındaki gerileme devam ediyor. Uluslararası piyasalarda brent petrol ve ABD ham petrolünün varil fiyatları talebin düşeceği beklentisiyle 44 doların altına inerek, Mart 2009 torihinden bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

Fiyatları aşağıya çeken talep düşüş beklentisi Çin'de yaşanan ekonomik yavaşlamadan kaynaklanırken, küresel arz fazlasının devam ediyor oluşu da fiyatları aşağı çeken bir diğer etken olarak gösterildi.

Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık 44 dolar seviyesinde hareket ediyor. ABD ham petrolünün varil fiyatı ise 39 dolara kadar gevşeyerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan veriler, stokların 2,62 milyon varil arttığını ortaya koyarken, Cushing merkezinde de stoklarda 326 bin varillik artış söz konusu. Sondaj faaliyetlerinde ılımlı da olsa artışın devam etmesi de arz fazlası sorununun devamı açısından önemli gösteriliyor.

...

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler