1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol arama ruhsat başvuruları 60 gün gizli tutulacak

Petrol arama ruhsat başvuruları 60 gün gizli tutulacak

Petrol arama ruhsatı başvurularında başvuru içeriğinin gizli tutulma süresi 60 güne düşürüldü. 

Petrol arama ruhsat başvuruları 60 gün gizli tutulacak

Enerji Günlüğü - Petrol arama ruhsatı başvurularında başvuru içeriğinin gizli tutulma süresi 60 güne düşürüldü. 

7346 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nda yaptığı değişiklikle petrol arama ruhsatı başvurularında, başvuru içeriğinin gizli tutulma süresi 60 güne düşürüldü. 

Buna göre petrol aramalarına açık bir sahaya yapılan ilk arama ruhsatı başvurusunun kapsadığı alan ilan edilecek; ilk ve sonraki başvuruların içeriği ilan tarihini takip eden altmış gün boyunca gizli tutulacak. 

Bu süre içinde yapılan ve aynı arazi parçasını tamamen kapsayan başvurular, bu çerçevede birlikte değerlendirilecek. Bu süre içinde yapılan ve aynı arazi parçasını kısmen kapsayan arama ruhsatı başvuruları ile altmış günden sonra aynı alana yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. 

Reddedilen arama ruhsatı başvuru sahasına veya terk edilen veya iptal edilen arama sahasına, ret, terk veya iptal kararının kesinleşip Resmî Gazete’de ilanını takiben yapılacak başvurular hakkında da bu hükümler uygulanacak. Altmış gün sonunda Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınan başvurular, en geç altmış gün içinde sonuca bağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler