1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol boru hattında patlama nedeniyle yangın çıktı

Petrol boru hattında patlama nedeniyle yangın çıktı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde BOTAŞ’a ait petrol boru hattında önce patlama sonra yangın meydana geldi.

Petrol boru hattında patlama nedeniyle yangın çıktı

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde BOTAŞ’a ait petrol boru hattında önce patlama sonra yangın meydana geldi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde BOTAŞ’a ait Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın yaklaşık 511. kilometresinde, 18 Ocak 2022 günü saat 19.30 civarında, henüz nedeni belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı yaşanmazken, boru hattını kontrol eden vanaların kapatıldığı ve patlama sonrası başlayan yangını söndürme çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi. 

Boru hattının Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mevkiinden geçen kısmında meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda yangın söndürme aracı sevk edildi. 

CAN KAYBI YOK

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama sonucunda boru hattı ve çevresinde yangın başladığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti. Vali Coşkun, “Patlamanın nedeni henüz belli değil. Petrol akımı kesildi. Yangına müdahale sürüyor. Yangının etkisi de azalmaya başladı. Boruda petrol olduğu için yangın kontrollü şekilde sürüyor. Şu an için yerleşim yerleriyle ilgili bir risk yok ve çok şükür can kaybı da yok. İnşallah ekiplerimiz kısa sürede yangını söndürecek. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı. 

Pazarcık Belediyesi de yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını önlemeye yönelik çalışmalar yürüttü. 

Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma AŞ de (BOTAŞ) gecenin ilerleyen saatlerinde patlama hakkında bir açıklama yayınlayarak; emniyet tedbirleri çerçevesinde  önce vanaların derhal kapatıldığını ve petrol akışının en kısa sürede durdurulduğunu duyurdu. Ardından BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri yangına müdahale etti. Çalışmalar sonucunda yangın tamamen söndürüldü.

BOTAŞ'ın açıklamasında gerekli tedbirler alındıktan sonra petrol boru hattının en kısa sürede devreye alınacağı bildirildi. Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı farklı özel bir durum yoksa, İskenderun'daki Ceyhan Terminali'ne günde yaklaşık 450 bin varil ham petrol taşıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler