1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Petrol diyarında dünyanın en büyük GES'i kurulacak

Petrol diyarında dünyanın en büyük GES'i kurulacak

Enerji Günlüğü - Çin-Japon ortaklığı Abu Dabi'de 1177 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak. Santral tamamlandığında dünyanın en büyük bağımsız...

Petrol diyarında dünyanın en büyük GES'i kurulacak

Enerji Günlüğü - Çin-Japon ortaklığı Abu Dabi'de 1177 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak. Santral tamamlandığında dünyanın en büyük bağımsız güneş santrali olacak.

Abu Dabi Su ve Elektrik Kurumu ADWEA, Japon Marubeni Corp şirketi ve Çinli JinkoSolar Hoding'in oluşturdukları Konsorsiyum ile  dünyanın en büyük bağımsız güneş santralini kurmak için anlaşma imzaladı. Abu Dhabi'nin 120 km güneydoğusunda Suwaihan bölgesinde kurulacak olan santral 1177 megawatt kapasiteye sahip olacak.

"Abu Dhabi'nin Işığı" adı verilen santral için Abu Dabi'nin kasasından 3,2 milyar Birleşik Arab Emirlikleri Dinarı çıkacak. Santralin 2019 ikinci çeyrekte faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Santral üretime geçtiğinde ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde bulunan 550 MW'lık Desert Sunlight Güneş Santrali'nin en büyük GES rekorunu elinden alacak. 

BAE, YENİLENEBİLİR ENERJİYE KAYIYOR

Yüzde 60'ı ADWEA'ya, yüzde 40'ı da Konsorsiyum'a ait olan proje, Birleşik Arab Emirlikleri'nin "2050 Temiz Enerji Stratejisi" çerçevesinde hayata geçirilecek. BAE bu strateji çerçevesinde toplam elektrik üretiminin 2020 yılına kadar yüzde 7'sini, 2030 yılına kadar yüzde 25'ini, 2050 yılına kadar da yüzde 75'ini temiz enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler