1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatı Rusya ambargosuna rağmen geriliyor

Petrol fiyatı Rusya ambargosuna rağmen geriliyor

Petrol fiyatları Rusya petrolüne ambargo gelişmelerine rağmen gerileyerek 112 dolar/varil seviyesine geldi.

Petrol fiyatı Rusya ambargosuna rağmen geriliyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları olası bir küresel resesyonun petrol talebini azaltacağı endişeleriyle 112 dolar/varil seviyelerine geriledi. 

 

Brent petrol fiyatı haftanın ilk iş gününde küresel ekonomiye yönelik endişelerle geriledi. Dünyanın önde gelen merkez bankalarının yaptıkları ve yapmaya devam edeceklerini duyurdukları faiz artırımlarının küresel bir resesyonu beraberinde getireceği ve bunun petrol talebini vuracağı endişeleri bu gerilemenin temel nedeni olarak görülüyor. Çin de COVID-19 ile mücadele kapsamında devam eden kapatma tedbirlerini petrol talebi üzerinde baskı yaratması da fiyatların aşağı yönlü bir seyir izlemelerinde rol oynuyor. Zira, G7'nin Rusya'dan petrol alımının yasaklanması yönünde anlaştığı açıklamalarının ve AB'nin de Rusya'dan petrol alımının durdurulmasını içeren yaptırım paketi üzerinde bu hafta uzlaşacağı beklentilerinin petrol fiyatlarını arttırması bekleniyordu. 

Brent petrolü şu sıralarda Cuma gününe göre 34 cent düşüşle 112,05 dolar/varil seviyesinde. Amerikan Batı Teksas petrolü de Cuma gününe göre 19 cent kayıpla 109,58 dolar/varilden işlem görüyor. 

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler