1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatı yılın zirvesinde

Petrol fiyatı yılın zirvesinde

Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık yüzde 2 yükselerek günü 93,70 dolardan kapattı ve yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol fiyatı yılın zirvesinde

Enerji Günlüğü - Sıkı arz görünümü ve OPEC’in büyük ekonomilerdeki enerji talebinin dayanıklılığına ilişkin iyimserliği ile yükselen Brent petrol 94 dolara yaklaştı. 

Petrol fiyatları Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) aylık raporunda petrol pazarının güçlü talep ve düşük üretim ortamında pazarın daha da sıkılaşacağını belirtmesi üzerine talep kaynaklı yükselişte. Ayrıca rapor, 2023’ün ikinci yarısında küresel çapta petrol stoklarının günde yaklaşık yarım milyon varil düşmesini bekliyor. Bir yandan da ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) küresel petrol stoklarının 2023’ün ikinci yarısında neredeyse yarım milyon varil azalmasını beklediğini ve bunun da dördüncü çeyrekte Brent petrolün varil başına ortalama 93 dolara yükselmesine neden olacağını tahmin etti.

Tüm bunların etkisiyle Brent petrolünün varil başına fiyatı yüzde 1,98 artarak 93,70 dolar ile günü kapattı. Bu ise 2023 yılındaki en yüksek seviye. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise yüzde 1,85 artışla 90,16 dolara yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler