1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatı yılın zirvesinde!

Petrol fiyatı yılın zirvesinde!

Enerji Günlüğü - Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 110.6 dolara ulaşarak 2014 yılının en yüksek seviyesini gördü. 110 doların üzerinde tutunursa...

Petrol fiyatı yılın zirvesinde!

Enerji Günlüğü - Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 110.6 dolara ulaşarak 2014 yılının en yüksek seviyesini gördü. 110 doların üzerinde tutunursa fiyatlar 111 doların üzerine çıkabilir. 

Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları yükselişte. Bunun arkasında ABD'de devam eden sert kış koşullarının yattığı belirtilirken, dolardaki zayıflığın da petrol üzerinde yükseltici etki yaptığı ifade ediliyor.

Soğuk havaların yakıt talebini artırarak, stoklarda gerilemeye yol açabileceği beklentisiyle brent petrolün varil fiyatı, dün 110 doların üzerine çıktı. Dünkü 110.63 dolarlık kapanış fiyatı aynı zamanda yılbaşından bu yana görülen en yüksek seviyeye işaret ediyor.

Petrol fiyatları bugün de yüksek seyrini sürdürmesine rağmen gevşeme eğiliminde. Güne 110.50 dolar seviyelerinden başlayan brent petrol 110 dolar sınırına yakın hareket ediyor.

Uzmanlara göre bu seviyelerde tutunması halinde brent petrolün varil fiyatı kısa vadede 111 dooları aşabilir. 110 dolar seviyesinin aşağıya doğru kırılması halinde ise fiyatlar kısa sürede 109.5 dolardaki destek seviyesine inebilir.

Öte yandan, ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dün brent petroldekine paraler şekilde hızlı yükseldi. 103.23 dolarla Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini gören Teksas petrolü şu sıralarda 102 dolarlarda hareket ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler