1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatını yükseltme anlaşması!

Petrol fiyatını yükseltme anlaşması!

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının toparlanmasını sağlamak amacıyla ortaya atılan üretimi sabitleme önerisi konusunda Suudi Arabistan ve Rusya’nın...

Petrol fiyatını yükseltme anlaşması!

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının toparlanmasını sağlamak amacıyla ortaya atılan üretimi sabitleme önerisi konusunda Suudi Arabistan ve Rusya’nın anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.

Son 1.5 yılda yaklaşık üçte bir seviyesine gerilemesinden sonra petrol üreticisi bazı ülkelerin, fiyatları yukarı çekmek için önlem arayışında yeni bir aşamaya gelindi. Petrol fiyatlarının toparlanması için üretim miktarını sabit tutma konusunu ele almak üzere toplanacak zirveye iki gün kala, Rusya ve Suudi Arabistan’ın bu konuda anlaşmaya vardığı ileri sürüldü. 

Rus haber ajansı Interfaks, 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak petrol zirvesi öncesinde Moskova ile Riyad arasında petrol üretim miktarının sabitlenmesi konusunda mutabık kalındığını duyurdu. 

İRAN’IN REDDİNE RAĞMEN 

Ajansın haberinde, İran’ın günlük petrol üretimini kendisine uygulanan batı ambargosu öncesindeki seviyeye ulaştırana kadar üretimi sabitleme anlaşmasına katılmayacağını açıkladığı hatırlatıldı. 

Suudi Arabistanlı yetkililer konuya ilişkin daha önceki açıklamalarında İran dahil tüm OPEC ülkelerinin katılım sağlaması halinde üretimi sabitleme anlaşmasına yanaşacaklarının işaretini vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler