1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları 75 doların üzerinde

Petrol fiyatları 75 doların üzerinde

Enerji Günlüğü - Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 75 doları aşarak son dört yılın en yüksek seviyesini gördü.Küresel petrol arzındaki...

Petrol fiyatları 75 doların üzerinde

Enerji Günlüğü - Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 75 doları aşarak son dört yılın en yüksek seviyesini gördü.

Küresel petrol arzındaki azalışın artması ve ABD'nin İran'a yeniden yaptırım uygulama ihtimali nedeniyle dün 75,08 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı son dört yılın en yüksek düzeyini gördü. Bu sabah itibariyle Brent petrolünün varil fiyatı 75,03 dolardan, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 69,17 dolardan işlem görüyor.

İRAN’DAN ANLAŞMA BU YIL SONA ERECEK AÇIKLAMASI

Öte yandan, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengeneh’nin yaptığı açıklamalar da petrol fiyatlarının artışında rol oynadı. Zengeneh dün yaptığı açıklamada, yüksek petrol fiyatlarının orta vadede piyasada dalgalanmaya neden olacağı ve bu durumun OPEC'e zarar verebileceğini ifade etti.

Zengeneh, petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle kısıntı anlaşmasının bu yıl sona ereceğini hatırlatarak, OPEC üyesi ve bazı üretici ülkelerin, kısıntı kararını bir kez daha uzatmaya sıcak bakmadığını bildirdi.

ZENGENEH’TEN TRUMP’A YANIT

Ayrıca Zengeneh ABD Başkanı Donald Trump’ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nü (OPEC) hedef alarak petrol fiyatlarının çok yüksek olduğu yönündeki söylemlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Zengeneh, “Trump, bunları yükselen petrol fiyatlarından memnun olmayan ABD kamuoyu için ileri sürüyor. Halbuki kendisi bizzat petrol fiyatlarının artmasını kabul ediyor. Sahip olduğumuz bilgilere göre Donald Trump, petrol ve petrol şeyhlerinin üretimi ve vergi gelirlerini arttırarak istihdam yaratmak için petrol fiyatlarının yükselmesinden yana” ifadelerini kullandı. Trump Cuma günü yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının yapay bir şekilde çok yüksek olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler