1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları aşağı yönlü

Petrol fiyatları aşağı yönlü

Enerji Günlüğü - Suriye krizi nedeniyle iki hafta içinde 116 dolara kadar çıkan petrol fiyatları bugün aşağı yönlü hareket ediyor.Bloomberg HT'nin...

Petrol fiyatları aşağı yönlü

Enerji Günlüğü - Suriye krizi nedeniyle iki hafta içinde 116 dolara kadar çıkan petrol fiyatları bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, petrol vadelileri dün Suriye konusunun Ortadoğu'da yaygınlaşacağı endişeleriyle New York işlemlerinde yüzde 1.2 değer kazandı. ABD ve Birleşik Krallık, Rusya'nın muhalefetine karşın Birleşmiş Milletler onayı olmadan askeri önlem almaya hazır olduklarını açıkladılar. Ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 2.99 milyon yükseldi ve Bloomberg anketine yapılan tahmin medyanının yaklaşık 4 katına denk geldi.

Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Ortadoğu'daki gerilimi bir dakikalığına unutup ekonomiye baktığımızda durumlar petrol fiyatlarının 100 doların altında olması gerektiğini gösteriyor. Temeller bu noktanın üzerindeki fiyatların petrol için hâlâ yüksek bir seviye olduğunu söylüyor" yorumunu yaptı.

Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1.30 dolara varan düşüşlerle 108.80 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 14:45'te 108.96 dolar oldu. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 6 altında gerçekleşti. Kontrat dün yüzde 1'lik yükselişle 110.10 dolara ulaştı ve Mayıs 2011'den bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi.

Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1.44 dolara varan düşüşle 115.17 dolar oldu. Avrupa ve ABD gösterge ham petrollerinin arasındaki fiyat farkı 6.40 dolar olarak gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler