1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları bir miktar geriledi

Petrol fiyatları bir miktar geriledi

Kar satışları ve doların toparlanma çabalarının etkisiyle haftanın ilk gününe bir miktar gerileyerek başlayan petrol fiyatları 71 dolar/varilin biraz üzerinde seyrediyor.

Petrol fiyatları bir miktar geriledi

Enerji Günlüğü - Kar satışları ve doların toparlanma çabalarının etkisiyle haftanın ilk gününe bir miktar gerileyerek başlayan petrol fiyatları 71 dolar/varilin biraz üzerinde seyrediyor.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları 2 yılın en yüksek seviyelerinin test edilmesinin ardından bu sabah bir miktar geriledi. ABD Doları'nın toparlanmaya çalışmasından kaynaklanan bu gerileme ile Brent petrolü yeni haftaya yaklaşık yüzde 1 düşüşle başladı ve 71 dolar/varilin biraz üzerinde bir seviyeye geriledi. Batı Teksas petrolü (WTI) de 69 dolar/varil seviyesinde. 

Analistler, kar realizasyonlarının hızlanması halinde Brent petrolünde fiyatın 70 dolar/varil seviyesine kadar geri çekilebileceğine işaret ediyorlar. 

GÖZLER İRAN NÜKLEER GÖRÜŞMELERİNDE

Bununla birlikte analistler gözlerin 10 Haziran'da Viyana'da yapılacak İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması görüşmelerinde olduğunu ifade ediyorlar. Viyana'da yapılacak 6'ncı tur müzakerelerde bir anlaşmaya varılacağının umut edildiğine işaret eden analistler, İran'ın petrol arzında hızlı artışın yolunu açacak bir anlaşmanın fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaratacağını vurguluyorlar.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler