1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları geriledi

Omicron varyantı nedeniyle dünya çapında 7 binden fazla uçuş iptal edilmesi petrol fiyatlarını 76 doların altına geriletti.

Petrol fiyatları geriledi

Enerji Günlüğü - Omicron varyantı nedeniyle dünya çapında 7 binden fazla uçuş iptal edilmesi petrol fiyatlarını 76 doların altına geriletti.

Uçuşları takip eden yazılım şirketi FlightAware'in verilerine göre, Noel tatilinin bulunduğu hafta sonu boyunca Omicron varyantı nedeniyle dünya çapında 7 binden fazla uçuş iptal edildi, binlerce uçuş ertelendi. En çok ABD ve Çin merkezli hava yolu şirketlerinin durumdan etkilendiği bildirilirken, iptallerin nedeninin Covid ya da temaslı olan mürettebatın mecburi izolasyon yapması olduğu belirtildi.  

Noel öncesi yaşanan bu uçuş iptalleri petrol fiyatlarını geriletti. Küresel enerji talebine yönelik endişeleri ön plana çıkaran bu gelişmenin etkisiyle haftanın ilk işlem gününde Brent petrolü Cuma günü yaşanan 92 centlik düşüşün ardından bu sabah da düşüşünü sürdürerek 75,96 dolar seviyesinden işlem görüyor.  

Asya piyasalarındaki işlemlerde Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da düşerek 72,89 dolar seviyesine geriledi. Batı Teksas petrolünün düşmesinde Cuma günü piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması ve gelişmeleri fiyatlayamaması etkili oldu.  

Piyasalarda gözler 4 Ocak'ta yapılacak OPEC+ toplantısına çevrilmiş durumda. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler