1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları FED toplantısı öncesinde talepteki düşüş endişeleriyle gerileyerek 103 dolar/varilin altında işlem görüyor.

Petrol fiyatları geriliyor

Enerji Günlüğü - Brent petrolün varil fiyatı küresel petrol talebinde yavaşlama ve Libya üretiminde artış beklentileri ile yüzde 1’e yakın geriledi. 

Çarşamba günü sona erecek olan Fed toplantısında agresif bir faiz artırımı kararı çıkacağı ve bunun küresel petrol talebini yavaşlatacağı endişeleri petrol fiyatlarını geriletiyor. Libya'nın 2 haftalık bir süreç içinde petrol üretimi 1,2 milyon varil/gün seviyesine çıkaracak olması da petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolü Cuma gününe göre yaklaşık %1 düşüşle 102,42 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolünün (WTI) fiyatı da aynı şekilde gerileyerek 94 dolar/varil seviyesinin biraz altından işlem görüyor. 

Analistler, Çin ekonomisinde toparlanmanın beklentilerin gerisinde kalmasının da petrol fiyatlarını aşağı çeken faktörler arasında olduğunu belirtiyorlar.  Brent petrolünde aşağı hareketin 99,50 dolar/varile kadar devam etme potansiyeli olduğunu belirten analistler, ilk destek olarak ise 101,40 doları işaret ediyorlar. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler