1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları geriliyor

Enerji Günlüğü - Batı Teksas tipi ham petrolün varili düşüş seyrini sürdürerek 100 doların altına gerilerken, brent petrol fiyatları da düşüyor.Batı...

Petrol fiyatları geriliyor

Enerji Günlüğü - Batı Teksas tipi ham petrolün varili düşüş seyrini sürdürerek 100 doların altına gerilerken, brent petrol fiyatları da düşüyor.

Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varil fiyatı dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de talebin azalması ve stokların artmasının etkisiyle düşüş seyrini dördüncü günde de sürdürerek 100 doların altına gerilerken, brent petrol fiyatları da düşüyor.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin dün yaptığı bildirime göre benzin stokları geçtiğimiz hafta 365,000 varil artışla 4 ayın en yüksek seviyesi olan 218.2 milyon varile yükseldi. Ülkenin sürüş sezonunun 26 Mayıs tarihindeki Anma Günü’nde başlamış olmasına rağmen ortalama tüketim son dört haftada yüzde 0.5 düştü. Bu oran Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye işaret ediyor.

Sidney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt konu ile ilgili “Bu dönem talebin yükselişe geçtiği bir dönem olmalıydı. Fiyat hareketleri bize dünyanın petrol arzı ile ilgili bir sıkıntısının olmadığını söylüyor. Petrolde 100 dolar büyük bir seviye ve kolay kolay bu seviyeyi bırakacağını düşünmüyorum.” yorumunda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler