1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları İran açıklaması ile geriledi

Petrol fiyatları İran açıklaması ile geriledi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, ABD'nin İran'a yaptırımlarda bazı muafiyetler verebileceği beklentisi ile gerileyerek 83,38 dolar/varil oldu.Uluslararası...

Petrol fiyatları İran açıklaması ile geriledi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, ABD'nin İran'a yaptırımlarda bazı muafiyetler verebileceği beklentisi ile gerileyerek 83,38 dolar/varil oldu.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, ABD hükümetinden yetkililerin İran'a yönelik olarak Kasım ayında yürürlüğe girecek petrol ihracat yaptırımlarında bazı muafiyetler tanımayı değerlendirdikleri haberleri ile geriledi. Bunun yanı sıra, Suudi Arabistan'ın yaptığı İran'dan kaynaklanacak petrol arz eksikliğini gidermeye hazır oldukları yönündeki açıklama da fiyatların düşmesinde etkili oldu. ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı şu sıralarda Cuma gününe göre 78 cent düşüşle 83,38 dolar/varil. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 52 cent düşüşle 73,82 dolar/varilden işlem görüyor. 

ABD'nin İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımları 4 Kasım'da yürürlüğe girecek. ABD'li bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, İran'dan petrol ithalatını azaltma yönünde hali hazırda çaba gösteren ülkelere bazı muafiyetler tanımayı değerlendirebileceklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler