1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları Libya etkisiyle düştü

Petrol fiyatları Libya etkisiyle düştü

Enerji Günlüğü – Libya’da hükümet ile petrol kontrolünü elinde tutan silahlı grupların anlaşma yapacağı beklentisi uluslararası piyasalarda petrol...

Petrol fiyatları Libya etkisiyle düştü

Enerji Günlüğü – Libya’da hükümet ile petrol kontrolünü elinde tutan silahlı grupların anlaşma yapacağı beklentisi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü.

Libya’nın petrol saha ve terminalleri kontrol altında tutan silahlı gruplar ile hükümet arasında birkaç gün içinde bir anlaşma sağlanacağı ve bunun arzı artıracağı beklentileri petrol fiyatlarında düşüşe yol açtı.

LİBYA’DAN GELEN AÇIKLAMALAR

Libya’nın doğusundaki Barka Eyaleti Siyasi Bürosu (Sirenayka Konseyi) olarak tanınan silahlı grubun lideri İbrahim Cadran, kendi grubuna bağlı televizyon kanalından yaptığı açıklamada kabile liderlerinin talepleri ve yabancıların bölgeye müdahalesini engellemek üzere Libya’nın doğusunda kuşattıkları üç limandan yakında çıkacaklarını açıkladı.

Libya’nın doğusundaki silahlı grubun komutanlarından olan Abdurabbu Berasi de Reuters’a yaptığı açıklamada, grubunun birkaç gün içinde Libya Hükümeti ile petrol limanı kuşatmasını bitirmek için anlaşma imzalayacaklarını duyurdu. Mart ayında 2011′den beri sığındığı Nijer tarafından Libya’ya teslim edilen devrik lider Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi Kaddafi de birkaç gün önce devlet televizyonunda yayınlanan görüntüsünde ülkedeki istikrarı bozmak adına İbrahim Cadran ile iletişim içinde olduğunu itiraf etmişti.

PETROL FİYATLARI

Bütün bu gelişmelerin sonrasında, ICE’de Mayıs vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 1 Dolar gerileyerek 104,88 dolar/varil seviyesine geriledi. Brent bu seviyeyi en son Kasım ayında görmüştü. NYMEX’de Batı Teksas petrolü ise düne göre 0,17 dolar düşüşle 99,45 dolar/varilden işlem görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler