1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları Rusya`da yabancı sermayeyi artırdı

Petrol fiyatları Rusya`da yabancı sermayeyi artırdı

Enerji Günlüğü - Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) Şirketi'nin verilerine göre, Rusya yatırım fonlarına geçen hafta 102 milyon dolarlık sıcak...

Petrol fiyatları Rusya`da yabancı sermayeyi artırdı

Enerji Günlüğü - Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) Şirketi'nin verilerine göre, Rusya yatırım fonlarına geçen hafta 102 milyon dolarlık sıcak para girişi oldu. Yabancı yatırımcıların Rusya piyasalarına olan ilgisindeki artışın başlıca nedeni olarak petrol fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor.

Rusya'da petrol fiyatlarındaki artışla sıcak para girişinin yeniden başlaması, ülke borsasını büyüme temposunda gelişmekte olan ülkeler içinde ilk sıraya yükseltti. Geçen hafta RTS endeksi yüzde 2,1 çıkışla 1337 puana, MICEX endeksi yüzde 1,5 artışla 1414 puana yükseldi. Aynı hafta  önde gelen Asya borsaları yüzde 01,-1,3, Avrupa borsaları yüzde 1-1,4, Amerika borsaları yüzde 03-0,5 puan kaybetti.

Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) şirketinin verilerie göre, bir haftalık aradan sonra Rusya yatırım fonlarına geçen hafta 102 milyon dolarlık sıcak para girişi oldu. Bir önceki hafta 16 milyon dolarlık çıkış yaşanmıştı.Yabancı yatırımcıların Rusya piyasalarına olan ilgisindeki artışın başlıca nedeni oalrak petrol fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor. Geçtiğimiz perşembe günü Brent petrolün fiyatı 2 Nisan'dan bu yana en yüksek seviye olan 111 doları buldu. Ural petrol fiyatı da 111 doları gördü.   

Önceki ve Sonraki Haberler