1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları toparlanıyor

Petrol fiyatları toparlanıyor

Petrol fiyatları, ABD’deki ekonomik toparlanmanın İran’dan gelecek fazladan üretimi dengeleyeceğine dair beklentilerle varil başına 67 dolara yaklaştı.

Petrol fiyatları toparlanıyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, ABD’deki ekonomik toparlanmanın İran’dan gelecek fazladan üretimi dengeleyeceğine dair beklentilerle varil başına 67 dolara yaklaştı.

Batı ile 2015 nükleer anlaşmasına dönüş ve yaptırımların kaldırılmasını müazakere eden İran'ın bir anlaşmaya varacağı ve piyasaya 1 milyon varil/gün daha petrol arz edeceği endişeleri ile gerileyen petrol fiyatları haftanın ilk işlem gününde yönü yukarı çevirdi. ABD’de koronavirüs vakalarının artış hızı azalırken Haziran ayından bu yana ilk defa 30 binin üzerinde vaka sayısı çıkmayan bir hafta geçirdi. Ekonomik toparlanma işareti olarak algılanan bu durumun İran’dan gelecek petrol üretimini dengeleyeceği beklentisini yarattı. Goldman Sachs, İran'ın petrol arzını artıracak bir gelişme olsa bile, küresel petrol piyasalarında talebin İran'ın arzını absorbe edecek kadar güçlü büyüyeceğini açıkladı. 

Böylelikle Brent Petrolü fiyatları haftanın ilk gününde 67 dolar/varile yaklaşırken, Amerikan Batı Teksas (WTI) petrolü de 64 dolara yükseldi. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler