1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yeni haftaya hafif düşüşle başladı

Petrol fiyatları yeni haftaya hafif düşüşle başladı

OPEC+’nın üretim kısıntısı kararına rağmen petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı devam ediyor. Brent petrolün fiyatı 85 dolar/varilin hemen altında seyrediyor.

Petrol fiyatları yeni haftaya hafif düşüşle başladı

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları haftaya hafif geri çekilme ile başladı. Brent petrolün varil fiyatı şu sıralar 85 dolar bandında seyrediyor.

Zayıflayan küresel talebin akaryakıt talebini aşağı çekeceği ve OPEC+'nnın gönüllü üretim kısıntısına rağmen piyasada arz fazlası oluşabileceği endişesi petrol fiyatlarını aşağı doğru bastırıyor.  Irak federal yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında varılan anlaşmaya rağmen bölgeden henüz petrol ihracatının başlamaması ise fiyatlara destek veriyor. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolü Cuma günü kapanışına göre 14 cent düşüşle 84,98 dolardan işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolü de (WTI) aynı şekilde hafif gerileyerek, 84,58 dolar/varilden işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolü için destek seviyeleri olarak 84,52 ve 84 doları gösteriyorlar. Buranın altına inilmesi halinde 83,63 dolara kadar geri çekilme olabileceği belirtiliyor.  Yukarıda dirençler ise 85,60 ve 86,30 dolar seviyelerinde.