1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yeniden 50 doların üzerinde

Petrol fiyatları yeniden 50 doların üzerinde

Geçen haftayı 50 doların biraz altında kapatan Brent petrolü haftaya yeniden 50 doların üzerinde başladı.

Petrol fiyatları yeniden 50 doların üzerinde

Enerji Günlüğü - Geçen haftayı 50 doların biraz altında kapatan Brent petrolü haftaya yeniden 50 doların üzerinde başladı.

Dünya genelinde aşı siparişlerinin çoğalması ve 2021 yılında uçuş seyahatlerinin hızla artacağına yönelik beklentiyle petrol fiyatları geçen hafta yükseldi. Geçen hafta ile birlikte petrol fiyatları 6 haftalık yükselişini sürdürdü. Bununla birlikte haftanın son işlem gününde artan koronavirüs vakaları ve neden olduğu kısıtlamalar aşı iyimserliğini gölgelerken, Brent petrolün satış baskısı altında kaldığı gözlendi. Geçtiğimiz Cuma gününü bir miktar negatif işlemler ile 50 dolar psikolojik eşiğinin hemen altında kapattı. Buna rağmen petrol yeni haftaya da yüzde 1’in üzerinde yükselişle 50 doların üzerinde başladı.

Brent petrolü bu sabah 50,50 dolar/varil civarında işlem görüyor. Batı Teksas (WTI) petrolü de 47 dolar/varil seviyelerinde. 

Analistler, aşı beklentilerini önceden satın alan piyasalarda aşılamanın başlaması ile birlikte bir kar realizasyonu olabileceğini, ancak yatırımcıların öncelikle OPEC+ üyelerinin 16 Aralık'ta yapılacak Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısını görmek istediklerini ifade ettiler.

OPEC+ 4 OCAK’TA BİR ARAYA GELECEK

Cezayir Enerji Bakanı Abdelmadjid Attar, Petrol İhracatçısı Arap Ülkeleri Örgütü (OAPEC) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, OPEC+ üyelerinin, 1 Ocak'tan itibaren üretimi 500 bin varil/gün artırma kararı sonrasında piyasalarda yaşanan gelişmeler üzerinde çalışmak için 4 Ocak'ta bir araya geleceklerini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler