1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Brent petrol fiyatları zayıf dolar ve ABD, Çin ve Avrupa’dan gelen olumlu haberlerin etkisiyle düne göre yüzde 1,24 artış kaydetti.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Brent petrol fiyatları zayıf dolar ve ABD, Çin ve Avrupa’dan gelen olumlu haberlerin etkisiyle düne göre yüzde 1,24 artış kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Beyaz Saray'ın 1,3 trilyon dolarlık teklifini kabul edeceğini duyurması ve koronavirüsün olumsuz etkileri ile birlikte yılın ilk çeyreğinde daralan Çin ekonomisinin hizmet PMI endeksinde gözlenen yükselişin neden olduğu iyimserlik Brent Petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. Ayrıca Birleşik Krallık imalat sektörünün Ağustos ayında, COVID-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle, son 30 ayın en yüksek düzeyine yükselmesi ve Almanya'nın imalat faaliyetlerinin neredeyse 2 yılın zirvesine ulaşması da eklenince petrol fiyatları yüzde 1'in üzerinde arttı. ABD dolarının global piyasalarda zayıf bir görünüm sergilemesi de petrol fiyatlarını destekledi

Tüm bu gelişmelerin etkisiyle güne 45,69 seviyesinden başlayan Brent petrol fiyatları şu saatlerde yüzde 1,24 artışla 45,84 dolar ve ABD hafif petrolü (WTI) yüzde 1,10 artışla 43 doların üzerinde seyrediyor.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler