1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları, ABD’nin stratejik petrol rezervlerini kullanacağına dair beklentilerle yüzde 1’in üzerinde yükseldi.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, ABD’nin stratejik petrol rezervlerini kullanacağına dair beklentilerle yüzde 1’in üzerinde yükseldi.

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden’in petrol üretiminde artış talebine rağmen OPEC+’ın üretim artırım hızında herhangi bir değişikliğe gitmemesinin ardından ABD’nin stratejik petrol rezervlerini kullanacağına dair beklentilerle yükseldi. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolünün varil fiyatı Cuma gününe göre yüzde 1’in üzerinde yükselerek 83,62 dolar oldu. Amerikan Batı Teksas Petrolü’nün (WTI) varil fiyatı da Cuma gününe göre 1 dolar artarak varil 83,27dolar oldu. 

BİDEN: CEPHANELİĞİMİZDE ARAÇLARIMIZ VAR

Beyaz Saray'da gazetecilerin, ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden satış için yetki verip vermeyeceği sorularını yanıtlayan Biden, ABD'nin yüksek petrol fiyatları ile başa çıkmak için yollara sahip olduğunu kaydederek, ”Petrol fiyatları ile başa çıkmak için uygun zamanda kullanılmak üzere cephaneliğimizde araçlarımız var" dedi. OPEC ile Rusya öncülüğündeki müttefikleri 4 Kasım'da yaptıkları toplantıda petrol arzını önceden belirlendiği gibi Aralık ayı için günlük 400 bin varil artırma kararı almışlardı. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler