1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları son üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Brent petrolünün varil fiyatı 85 dolara yaklaştı.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Çin’de talebin artacağı ve ABD’deki fırtınaların üretimi azaltacağı beklentileriyle son üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarak yaklaşık 85 dolar/varile yükseldi. 

Petrol fiyatları Çin'in son COVID-19 tedbirlerini kaldırmasının yakıt talebini artıracağına dair umutların artırması ve ABD'deki fırtınalarının enerji üretimini etkilediğine dair endişelerle son üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Amerikan Batı Teksas petrolünün (WTI) fiyatı %0,55 artışla 80,00 dolar/varil ve Brent petrolünün fiyatı da %0,54 artışla 84,96 dolar/varile yükseldi. Şu sıralarda Brent petrolünün varil fiyatı 84,43 dolar/varil üzerinden işlem görüyor.

DANSKE BANK FİYAT DÜŞÜŞÜ BEKLİYOR

Öte yandan Danimarkalı çok uluslu bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Danske Bank ekonomistleri Brent petrolünde fiyatın gelecek yıl düşüş göstermesini bekliyorlar.  Brent petrolünde fiyatın 2023 yılının ilk yarısında ortalama 90 dolar/varil seviyesinde oluşacağını öngören Danske ekonomistleri, dördüncü çeyrekte ise fiyatın 80 dolar/varil seviyesine kadar gerileyeceğini tahmin etti. 

Danke ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, "Küresel enflasyon baskıları hafiflemeye başladı, özellikle ABD'de ve Rusya Asya piyasalarına petrol satmaya devam edecek gibi görünüyor. ABD dolarında bir toparlanma fiyatlar üzerinde daha da baskı yapacak" ifadelerini kullandılar.  

Önceki ve Sonraki Haberler