1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Brent petrolünün fiyatı, Omicron varyantına rağmen talebin güçlü seyretmeye devam etmesiyle yükseldi.

Petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları arzın güçlü talebe yetişemeyeceği endişeleriyle Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Talepteki güçlü görünüm, arz kısıntıları ve doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle üst üste dördüncü haftada da yükselişini sürdüren petrol fiyatlarında yükseliş trendi devam ediyor. Omicron varyantının vaka sayılarını artırmasına karşı önde gelen ekonomilerin hiç birinin kapatma, karantina tedbirlerine başvurmamaları ve tedbirlerin gevşetilmeye başlaması da petrol fiyatlarına destek veriyor. Küresel talebin Omicron varyantına rağmen güçlü şekilde artmaya devam etmesinin petrol arzının yılın ilk yarısında talebin gerisinde kalmasına yol açacağı endişeleri Brent petrolünün varil fiyatını Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 86,71 dolara kadar taşıdı. 

Haftanın ilk işlem gününde de yükselişini sürdüren Brent petrolü şu sıralar Cuma gününe göre 27 cent artışla 86,33 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolü de (WTI) artarak 84 dolar/varilin üzerine çıktı.

VİTOL FİYAT YÜKSELİŞLERİNİN DEVAM ETMESİNİ BEKLİYOR

Dünyanın en büyük bağımsız petrol tüccarı olan Hollanda merkezli Vitol, bu yıl hali hazırda yüzde 10 yükselmiş olan petrol fiyatlarının arzdaki yetersizliğin etkisiyle daha da artabileceğini bildirdi.  Vitol'un Asya Başkanı Mike Muller yaptığı açıklamada, "Cari petrol fiyatları makul" diye konuştu.  Doğal gaz fiyatlarının aralarında Avrupa ve Pakistan'ın olduğu büyük tüketicilerin bu tüketimlerini kısmalarına yol açmaya yetecek kadar yükseldiğini belirten Muller, petrolde ise o noktaya henüz gelinmediğini vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler