1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları haftanın ilk işlem gününde 120 dolar/varil direncini kırarak son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol fiyatları yükseliyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın Asyalı müşterilerine zam yapması ve Çin''de bazı salgın önlemlerinin gevşetilmesi nedeniyle artarak 120 dolar/varilin üzerine çıktı.

Petrol piyasaları yeni haftaya yükselişle başlayarak son iki ayın en yükseğine çıktı. Suudi Arabistan'ın Asyalı müşterilerine zam yapması ve Çin'in başkenti Pekin'de bazı salgın önlemlerinin gevşetilmesi bu yükselişe yön verdi. 

Haftanın ilk işlem gününe 121 dolar/varil sınırında açılış yapan Brent petrol, Cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,44 artarak 120 dolar/varilin üzerine çıktı. Amerikan Batı Teksas Petrolü (WTI) de aynı oranda artarak 119 dolar/varilin üzerine çıktı.

Brent Petrol fiyatı, OPEC+'ın artan talebi karşılamak için Temmuz ve Ağustos aylarında her ay üretim kotalarını günde 648 bin varil daha artıracağını yönelik açıklamasına rağmen Cuma günü 120$ seviyesine yükselerek Nisan ayından bu yana ki en yüksek seviyesine yükselmişti. 

ANALİSTLERİN DİRENÇ TAHMİNLERİ

Analistler Brent petrolü fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin sürmesi halinde 122 dolar/varilin sonraki direnç bölgeleri olarak izlenebileceğini kaydediyor. Diğer yandan petrol fiyatının geri çekilmesi halinde 118 dolar/varil ve 115 dolar/varil seviyeleri ilk destek bölgeleri olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler