1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yüzde 1 arttı

Petrol fiyatları yüzde 1 arttı

Enerji Günlüğü - IŞİD terör örgütünün Irak'ta ilerlemesi ve Suudi Arabistan'ın Yemen'e yeniden hava saldırısı başlatması petrol fiyatlarını 67...

Petrol fiyatları yüzde 1 arttı

Enerji Günlüğü - IŞİD terör örgütünün Irak'ta ilerlemesi ve Suudi Arabistan'ın Yemen'e yeniden hava saldırısı başlatması petrol fiyatlarını 67 doların üzerine taşıdı.

IŞİD terör örgütünün Irak'ın batısındaki Ramadi kentini ele geçirerek geçen yıl yaz aylarından bu yana Irak hükümetine karşı en büyük zaferi elde etmesi ve Suudi Arabistan önderliğindeki Arap koalisyonunun beş günlük ateşkesin ardından Yemen'deki Husi milislere karşı hava saldırısını tekrar başlatarak Aden kentini bombalaması nedeniyle Brent petrol fiyatları dün yüzde 1'e yakın yükselişle 67 doların üzerine çıktı.

S.ARABİSTAN MART AYINDA REKOR PETROL İHRAÇ ETTİ

Uzmanlar ise ABD'de petrol kuyularının sayısındaki düşüşün yavaşladığını, hatta bazı bölgelerde kuyu sayısının artmış olabileceğine dikkat çekerek, piyasada arz fazlasının fiyatlar üzerinde yarattığı baskının artabileceğini belirtiyorlar. Bu öngörüyü doğrular nitelikte bir haber de Suudi Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı 2005 Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak, günde 7,9 milyon varil oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler