1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Brent petrolünün varil fiyatı 87,55 dolar ile Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Enerji Günlüğü - Brent petrolünde fiyat Orta Doğu'da yeni gerilimlerin ortaya çıkacağı endişeleri ile 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. 

Yemenli Husiler ile BAE ve Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon arasındaki savaşın petrol arzında sıkıntılar yaratabileceği endişeleri petrol fiyatlarını yükseltiyor. Rusya'nın OPEC+'da öngörülen üretim artışını sağlamakta zorlanacağı, belirlediği üretim hedeflerini yakalayamayacağı değerlendirmeleri ve Goldman Sachs'ın petrol piyasasında denge için fiyatların artması gerektiği yönündeki raporu da petrol fiyatlarına destek veriyor. 

Tüm bu gelişmeler Brent petrolünün varil fiyatını 7 yılın zirvesine taşıdı. Brent petrolünün varil fiyatı 87,55 dolar ile Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Şu sıralarda da düne göre 83 cent artışla 87,31 dolar seviyesinde. 

Amerikan Batı Teksas (WTI) petrolünün varil fiyatı da 3 ayın en yüksek seviyesi olan 85,19 dolar seviyesinin görülmesinin ardından düne göre 1,11 dolar artışla 84,93 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

FİYATLAR ÜÇ HANELİ RAKAMLARA YÜKSELEBİLİR

Analistler, kuzey yarımkürede kışın sert geçmesinin ısınma yakıtlarına talebi artırmasının da petrol fiyatlarında yükselişe destek verdiğini ifade ediyorlar. Bunun yanı sıra bazı OPEC+ üyelerinin üretimi artırmaları için kendilerine tanınan kotaları kullanamadıkları, OPEC+ üretiminin hedeflenen günlük 400 bin varillik artışı sağlayamadığı haberlerinin de petrol fiyatlarına destek verdiğini belirten analistler, petrol arzının öngörüldüğü kadar artırılamamasını fiyatların 3 haneli rakamlara çıkacağı beklentilerini güçlendirebileceğini vurguladılar.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler