1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Brent petrolünde fiyat son üç haftada yüzde 11 artarak varil başına 94 doların üzerine çıktı. 

Petrol fiyatlarında artış seyri sürüyor

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları piyasaların Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerinin tetiklediği sıkı arz korkularıyla boğuşurken varil başına 95 dolar civarında işlem görürken, Çin ekonomisinin canlanacağına dair artan iyimserlik fiyatları artırdı.

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman'ın krallığın ham petrol politikası ve net sıfıra ilişkin görüşü hakkında bir konferansa hitap edecek olmasıyla birlikte OPEC+ arz kesintilerinin piyasayı sıkılaştırmasıyla petrol yükselişini sürdürdü. Çin ekonomisinin canlanacağına dair artan iyimserlik de fiyatlara destek verdi. Uluslararası gösterge ham petrol olan Brent, şu saatlerde varil başına 94,17 dolardan işlem görüyor. Fiyatlar Cuma günkü önceki işlem seansında varil başına 93,93 dolar olan kapanış fiyatından %0,26 artış gösterdi. 

Amerikan gösterge West Texas Intermediate (WTI) petrolü de varil başına 91,21 dolardan işlem görüyor. Geçen haftanın kapanışında varil başına 90,77 dolar olan WTI fiyatları da böylece %0,48 artış gösterdi.

HEDGE FONLAR YÜKSELİŞ POZİSYONU ALIYORLAR

Öte yandan OPEC+'nın arz kesintileri petrol piyasasını hızla sıkılaştırırken, hedge fonları Brent ve ABD ham petrolü üzerindeki yükseliş yönlü pozisyonlarını 15 ayın en yüksek seviyesine çıkardı. ICE Futures Europe ve CFTC'nin haftalık vadeli işlem ve opsiyon verilerine göre, hedge fonların Brent ve Batı Teksas petrollerinde net uzun pozisyonları 43.131 lot artarak 494.888 lota çıktı ve bu yaklaşık 15 ayın en yüksek seviyesini gördü. 

Önceki ve Sonraki Haberler