1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Enerji Günlüğü – Brent çıkışlı petrolün fiyatı bugün 82,91 dolara düşerek dört yılın en düşük düzeyine geriledi.Petrol fiyatlarında talep...

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Enerji Günlüğü – Brent çıkışlı petrolün fiyatı bugün 82,91 dolara düşerek dört yılın en düşük düzeyine geriledi.

Petrol fiyatlarında talep daralması nedeniyle yaşanan düşüş devam ediyor. Brent çıkışlı petrolün varili 3 ay önce 108 dolardan alıcı bulurken, yüzde 24 ucuzlayarak bugün 82,91 dolara kadar geriledi. Bu fiyat son dört yıl içinde yaşanan en düşük rakam.

Brent petrolünün varil fiyatı 1 dolara yakın gerileme ile 82.98 dolara inerken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 1.15 dolar gerileme ile 80.84 dolara düştü. Brent petrolünün varil fiyatı 22 Kasım 2010 tarihinde 82.34 dolardan işlem görmüştü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 27 Kasım’da Viyana’da bakanlar seviyesinde yapacakları zirvede petrol fiyatlarında yaşanan düşüşü önlemek için alınacak tedbirleri ele alacak. OPEC üretim kapasitesini düşürerek varil fiyatlarının 100 dolar seviyesine çıkmasını hedefliyor.

The Moscow Times'ın haberine göre, dünya petrol arzının yüzde 40’ını sağlayan OPEC’in günlük 30 milyon varil olan üretimini 1 milyon varil kısması gerekiyor. Ancak OPEC ülkeleri arasında henüz bir uzlaşma sağlanabilmiş değil. İran ve Venezüella üretimin kısılmasını desteklerken, Suudi Arabistan tersi açıklamalar yapıyor. Kuveyt ise petrol fiyatlarının yüzde 14 daha düşerek varilin 76 dolara kadar eriyebileceğini öngörüyor.

PETROL’ÜN VARİL FİYATI 85 DOLARA DÜŞTÜ

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler