1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında hafif gerileme

Petrol fiyatlarında hafif gerileme

Brent petrolün varil fiyatı, arz sıkışıklığı beklentileri ile yüksek faiz oranlarının akaryakıt talebini azaltabileceği endişeleriyle 90,86 dolara geriledi.

Petrol fiyatlarında hafif gerileme

Enerji Günlüğü - OPEC+ toplantısı öncesinde petrol fiyatları yatay, hafif aşağı yönlü bir seyir izliyorlar.

OPEC+ bakanlarının bugün yapacakları toplantı öncesinde petrol fiyatları yatay, hafif aşağı yönlü bir seyir izliyor. Piyasa, arz sıkışıklığı beklentileri ile yüksek faiz oranlarının akaryakıt talebini azaltabileceği endişeleri arasında gidip geliyor. Brent petrolünün varil fiyatı su sabah 90,62 dolara kadar gerilemenin ardından düne göre 6 sent düşerek 90,86 dolardan işlem görüyor. ABD Batı Teksas petrolü de 5 sent düşerek varil başına 89,18 dolara geriledi. 

ABD'de dün açıklanan JOLTS iş ilanlarının iki yıldan uzun bir sürenin en büyük artışını göstererek Hazine getirilerinin daha da keskin bir şekilde yükselmesine neden olması petrol fiyatlarını bastırdı. Faiz oranlarının bir süre daha yüksek kalacağına dair korkuların yanı sıra, petrol göstergeleri de güçlenen doların, petrolü diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getirmesi nedeniyle talebi düşüreceği endişeleriyle baskı altında kaldı. 

OPEC+’NIN ÜRETİM POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMESİ BEKLENMİYOR

OPEC+ üyelerinin bugün yapılacak toplantıda üretim politikasını değiştirmeleri ise beklenmiyor. Analistler, Brent petrolü için bugün destek seviyesi olarak 89,96 doları gösterirken, direnç olarak ise 92,26 doları işaret ediyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler