1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında indirim furyasına Irak da katıldı

Petrol fiyatlarında indirim furyasına Irak da katıldı

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan ve İran’dan sonra Irak da Kasım ayı için Avrupalı ve Asyalı müşterilerine petrol satış fiyatını düşürdü.Suudi...

Petrol fiyatlarında indirim furyasına Irak da katıldı

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan ve İran’dan sonra Irak da Kasım ayı için Avrupalı ve Asyalı müşterilerine petrol satış fiyatını düşürdü.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun Kasım ayı için Asya ve Avrupa'ya ham petrol satış fiyatını düşürmesinin ardından Irak da petrol fiyatlarında indirime gitti.

Irak devlet petrol pazarlama şirketi dün bir açıklama yaparak Kasım ayı için Avrupalı ve Asyalı müşterilerine petrol satış fiyatını düşürdüğünü duyurdu.

Irak, Basra hafif petrolünün Kasım ayı için Asyalı alıcılara satış fiyatını 65 cent düşürerek Umman/Dubai gösterge petrolünün 2,50 dolar/varil altı olarak belirledi. Avrupalı alıcılar için fiyat da 65 cent indirilerek Brent petrolünün 4,75 dolar altında açıklandı.

OPEC ÜYELERİNİN ÜRETİMİ KISMALARI ÇARE DEĞİL

Kuveyt Petrol Bakanı Ali el-Ömer de pazar günü KUNA'ya yaptığı açıklamada, "Şu an için OPEC üyesi ülkelerin üretimlerini kısma şansları olduğunu düşünmüyorum. OPEC üyelerinin üretimi kısmaları fiyatları yükseltmez, çünkü diğer üreticilerin yüksek üretimleri devam ediyor"diye konuştu.

Ömer, petrol fiyatının Rusya ve ABD'nin varil başına ortalama üretim fiyatları olan 76-77 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini vurguladı.

İRAN’DAN PETROL FİYATINDA U DÖNÜŞÜ

Önceki ve Sonraki Haberler