1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında toparlanma çabası

Petrol fiyatlarında toparlanma çabası

Haziran ayından bu yana en düşük seviyeyi görerek 75 doların altına gerileyen petrol fiyatları hafif bir toparlanmayla şu sıralarda varil başına 75 dolara yaklaştı.

Petrol fiyatlarında toparlanma çabası

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları küresel arzın talebi gölgede bıraktığına dair işaretlerin etkisiyle dünkü düşüşün ardından toparlanmaya çalışıyorlar.

ABD'de açıklanan haftalık stok verilerinin etkisiyle dün yüzde 2,5'e varan oranda düşüş gösteren petrol fiyatları bugün toparlanmaya çalışıyorlar. OPEC+ üyelerinden gelen arz kısıntısının Mart 2024 sonrasına uzatılabileceği mesajları petrol fiyatlarına destek veriyor. Ancak küresel talebe ilişkin belirsizliğin yüksek olmaya devam etmesi hızlı bir toparlanmayı engelliyor. 

ICE'de Brent petrolü bu sabah düne göre 39 cent artışla 74,69 dolardan işlem görüyor, NYMEX'de Batı Teksas petrolü 39 cent artışla 69,78 dolarda.  

Analistler Brent petrolü için destek seviyesi olarak 74 doları işaret ediyorlar, buranın kırılması halinde 73,30 dolara kadar bir geri çekilme öngörülüyor. Yukarı hareketlerde ise ilk direnç 75,10 dolar. Buranın üzerinde 75,80 dolar hedeflenebilir. 

Önceki ve Sonraki Haberler