1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol işçisine yüzde 8.2 zam

Petrol işçisine yüzde 8.2 zam

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen ve 3 bin 584 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi...

Petrol işçisine yüzde 8.2 zam

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen ve 3 bin 584 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Yeni dönem toplu iş sözleşmesi TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ile Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın tarafından Petrol-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle imzalandı. TİS çerçevesinde TÜPRAŞ'ta görev yapan toplam 3 bin 584 işçiyi kapsayan sözleşme ile ücretlere ilk 6 ay için yüzde 8,2, diğer altı aylarda için ise TÜFE oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

TÜPRAŞ’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada, TÜPRAŞ’ta uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiği belirtildi.

TÜPRAŞ ile Petrol İş Sendikası arasında yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi için sürdürülen görüşmelerin 26 Nisan 2013 tarihinde anlaşma tutanağının imzalanmasıyla sonuçlandığının ifade edildiği açıklamada, TİS süresi 2 yıl olarak kabul edildi.

1 Ocak 2013-31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak TİS’e göre, bu yılın ilk 6 ayı için çıplak saat ücretlerinde artış oranı yüzde 8,2 olarak belirlenirken, takip eden 6 aylık dönemlerde artış TÜFE oranına göre hesaplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler