1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol karını sıfırladı

Petrol karını sıfırladı

Enerji Günlüğü - Petrol üretiminin kısılması ile toparlanan petrol fiyatları yüzde 5 dolayında düşerek son beş yılın en düşük seviyesine indi. Küresel...

Petrol karını sıfırladı

Enerji Günlüğü - Petrol üretiminin kısılması ile toparlanan petrol fiyatları yüzde 5 dolayında düşerek son beş yılın en düşük seviyesine indi. 

Küresel piyasalarda ham petrol fiyatları ABD'de devam eden üretim artışının etkisiyle son 5 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 30 Kasım’dan bugüne kadar elde ettiği kazançları yitirdi. Londra Brent ve Batı Teksas tipi ham petrol fiyatları yüzde 4,9 azaldı.

Londra Brent türü ham petrolün varili güne 50,65 dolardan başladıktan sonra 48,17 dolara kadar geriledi ve yüzde 4,9 düşüş kaydetti. ABD’nin Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı da güne 47,64 dolardan başlamasının ardından 45,31 dolara kadar gerileyerek yüzde 4,9 azaldı.

Şu saatlerde Brent petrolün varil fiyatı ise 51.73 dolardan işlem görüyor.  

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üye ülkeleri ve Rusya ham petrol üretim seviyelerini bu yılın ilk yarısında kısma kararı almış ve petrol fiyatları aynı gün yüzde 9 artış göstermişti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler