1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Lisans Yönetmeliği değişecek

Petrol Lisans Yönetmeliği değişecek

Enerji Günlüğü - Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını öngören taslakta lisans tadil başvuruları sonuçlandırma süresi...

Petrol Lisans Yönetmeliği değişecek

Enerji Günlüğü - Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını öngören taslakta lisans tadil başvuruları sonuçlandırma süresi 15 günden 60 güne çıkacak ve her türlü süre uzatım lisansında bedel peşin alınacak.

EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde lisans başvuruları ve tadillerine ilişkin değişiklikler yapacak. Konuya ilişkin taslak düzenlemeyi kamuoyunun görüşüne açan EPDK, görüşlerin 3 Ocak 2015 tarihine kadar bildirilebileceğini duyurdu.

Taslağa göre, Lisans süre uzatımına ilişkin bedel, mevcut uygulamada yalnızca bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisanslarında peşin olarak alınırken, taslakla birlikte her türlü lisansta süre uzatım bedelinin peşin alınması öngörülüyor. Ayrıca, Kurul yerine Petrol Piyasası Dairesi tarafından yapılan lisans tadil başvurularının sonuçlandırılmasına ilişkin 15 günlük süre, 60 güne çıkarılıyor.

MARKA TESCİL BELGESİ İBRAZI ŞARTI

Taslakta yine, 7. Maddeye eklenen bir fıkrayla, Madeni yağ ve dağıtıcı lisans başvurularında, lisansa konu faaliyette kullanacak markaya ilişkin başvuru sahibi adına alınmış veya kullanım hakkı alınmış veya devralınmış ve madeni yağ lisansları için 04 sınıf kodunu, dağıtıcı lisansları için 04 ve 37 sınıf kodlarını içeren Marka Tescil Belgesinin Kuruma ibraz edilmesi hükmü getiriliyor.

YÖNETİM KURULU DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİM SÜRESİ 6 AYA ÇIKACAK

Mevcut uygulamada, lisans sahibi bir tüzel kişinin ortaklık yapısında, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlarında değişiklik olması halinde lisans sahibi, vuku veya öğrenme tarihinden itibaren en geç 60 gün içerisinde bu durumu ilgili belgelerle birlikte Kuruma bildirirken, taslakta değişikliğin gerçekleşmesinden veya Türk Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanmasından itibaren en geç 6 ay içerisinde bildirilmesi hükmü yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler