1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol lisanslarında e-işlemlere yetki tanımlaması şartı

Petrol lisanslarında e-işlemlere yetki tanımlaması şartı

Petrol piyasasında bayilik hariç diğer lisanslara ilişkin elektronik ortamda yapılacak tadil, süre uzatımı ve sona erdirme başvuruları Nisan ayı itibariyle sisteme önceden tanımlanmış yetkililer aracılığıyla yapılacak. 

Petrol lisanslarında e-işlemlere yetki tanımlaması şartı

Enerji Günlüğü - 1 Nisan itibariyle rafinerici, işleme, madeni yağ, depolama, iletim, taşıma, dağıtıcı, ihrakiye teslimi ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin tadil, süre uzatımı ve sona erdirme başvurularının elektronik olarak yapılabilmesi için lisans sahiplerinin yetkili tanımlaması gerekiyor.

Sona erdirme hariç petrol piyasası lisans işlemlerine ilişkin tüm başvurular “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başvuru Sistemi” üzerinden sadece elektronik, sona erdirme başvuruları ise hem elektronik hem de yazılı olarak yapılabiliyor. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), bundan sonraki süreçte, petrol piyasası elektronik lisans işlemlerinin daha etkin hale getirilebilmesi amacıyla; bayilik hariç diğer lisanslara (rafinerici, işleme, madeni yağ, depolama, iletim, taşıma, dağıtıcı, ihrakiye teslimi ve serbest kullanıcı lisansı) ilişkin elektronik ortamda yapılacak tadil, süre uzatımı ve sona erdirme başvurularının 01/04/2023 tarihinden itibaren sisteme önceden tanımlanmış yetkililer aracılığıyla yapılması uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Bu çerçevede; 1 Nisan 2023 tarihinden sonra rafinerici, işleme, madeni yağ, depolama, iletim, taşıma, dağıtıcı, ihrakiye teslimi ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin tadil, süre uzatımı ve sona erdirme başvurularının elektronik olarak yapılabilmesi için söz konusu lisans sahiplerinin elektronik başvuru öncesinde yetkili tanımlaması yapılmak üzere gerekli belgeleri Kurumun “Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermesi gerekiyor. 

ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRESİ EDİNME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 

Duyuruda ayrıca bu tarihten sonra rafinerici, işleme, madeni yağ, depolama, iletim, taşıma, dağıtıcı, ihrakiye teslimi ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin elektronik başvuru işlemlerinin (tadil, süre uzatımı ve sona erdirme) yapılabilmesi için lisans sahiplerinin başvuru öncesinde elektronik tebligat adresi edinme yükümlülüğünü yerine getirmiş olması gerektiği belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler