1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol, LPG ve doğal gazda katılma pay oranları belirlendi

Petrol, LPG ve doğal gazda katılma pay oranları belirlendi

Enerji Günlüğü - 2017 yılında petrol, LPG ve doğal gaz piyasalarında uygulanacak katılma pay oranları belirlendi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca...

Petrol, LPG ve doğal gazda katılma pay oranları belirlendi

Enerji Günlüğü - 2017 yılında petrol, LPG ve doğal gaz piyasalarında uygulanacak katılma pay oranları belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), petrol piyasasında, sıvılaştırılmış petrol gazları(LPG), piyasasında ve doğal gaz piyasasında 2017 yılında uygulanacak katılma pay oranlarını belirledi.

PETROL PİYASASI KATILMA PAY ORANLARI 

Petrol piyasasında faaliyet gösteren rafınerici, işleme, dağıtıcı, iletim, ihrakiye teslimi, madeni yağ ve depolama lisansı sahibi gerçek ve tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları 2017 yılı katılma payına ilişkin oran, yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının %0,1 (bindebir) oranında uygulanacak.

Bu oran, taşıma ve bayilik lisans sahibi gerçek ve tüzel kişilerden alınmazken, katılma payı mükellefinden tahsil edilecek tutar, 31/12/2017 tarihli Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuruna göre, 2.000.000 (ikimilyon) ABD Dolarının TL. karşılığını aşmayacak şekilde alınacak.

LPG KATILMA PAY ORANLARI

LPG Piyasasında faaliyet gösteren LPG Dağıtıcı Lisans sahibi tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları 2017 yılı katılma payına ilişkin oran, yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının %0,1 (bindebir) olarak belirlendi. 

LPG piyasasında faaliyet gösteren LPG Otogaz Bayilik lisans sahibi gerçek ve tüzel kişiler bu payı ödemekle yükümlü değiller. Kurum tarafından katılma payı mükellefinden tahsil edilecek tutar, 31/12/2017 tarihli Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz alış kuruna göre, 2.000.000 (ikimilyon) ABD Dolarının TL. karşılığını aşmayacak şekilde hesaplanacak.

DOĞAL GAZ KATILMA PAYI ORANLARI

Doğal Gaz Piyasası'nda faaliyet gösteren lisans sahibi tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları katılma payına ilişkin oran 2017 yılı için %0,05 (onbindebeş) olarak belirlendi. doğal gaz piyasasında faaliyet gösteren sertifika sahibi tüzel kişilerin ise herhangi bir katılma payı ödemelerine gerek olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler