1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi için Aramco, SOCAR ve OPET yarışta

Petrol Ofisi için Aramco, SOCAR ve OPET yarışta

Enerji Günlüğü - Satışa çıkarılan OMV Petrol Ofisi için üç şirket teklif verdi. Opet, Aramco ve SOCAR yarışıyor.  Avusturyalı petrol devi...

Petrol Ofisi için Aramco, SOCAR ve OPET yarışta

Enerji Günlüğü - Satışa çıkarılan OMV Petrol Ofisi için üç şirket teklif verdi. Opet, Aramco ve SOCAR yarışıyor.  

Avusturyalı petrol devi OMV'nin Türkiye’deki iştiraki Petrol Ofisi’nin satışıyla ilgili yeni bir aşamaya gelindi. Satış sürecinde ikinci tur teklif verenler arasında Saudi Aramco ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi ve Petkim’in sahibi SOCAR ile Koç Holding'in iştiraki OPET de bulunuyor. 

75 YILLIK ŞİRKET 

Petrol Ofisi 1941 yılında kuruldu. 2010 yılında Avustruya merkezli enerji şirketi OMV, Doğan Grubu'nun elindeki hisselerin tamamını satın alarak şirketin yeni sahibi oldu. OMV Petrol Ofisi'nin hisselerinin tamamının satılması sürecini Şubat 2016’da resmen başlatmıştı. 

Yaklaşık 2 bin akaryakıt istasyonunu kontrol eden Petrol Ofisi, akaryakıt sektöründe Türkiye'nin en büyük ikinci özel sektör oyuncusu unvanına sahip. Şirketin bir madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesi var. 

Petrol Ofisi geçtiğimiz aylarda İzmir Aliağa’daki terminalini SOCAR’a satmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler